Съхранете вкуса на есента: Практически съвети за домашно консервиране
Есента е идеалното време за консервиране на плодове и зеленчуци, които са в своя пик на зрялост и вкус. Ако се питате кои продукти са в сезона си и какви са най-добрите практики за домашно консервиране, ето някои основни съвети и техники, които ще ви помогнат да запазите богатството на природата в буркани за по-дълго.
3 идеи за здравословни бързи закуски
Началото на новата учебна година вече е факт и с него идва вечният въпрос: Какво да приготвим за закуска? Всички искаме тя да бъде бърза, вкусна, с малко съставки и, разбира се, здравословна. Често у дома избираме кисело мляко с овесени ядки и плодове или традиционните принцеси, но ако и на вас това ви е омръзнало, предлагаме три идеи за бързи закуски, с които да разнообразите сутрините си.
Банатски чурбъ галушчита от Гостиля
Самоковският зелник на Венера Кирова
Заек в гювеч по Ситовски
В село Ситово, там където зелените хълмове преливат в омагьосваща Родопска картина, срещаме Кристина Ватева. Една пловдивчанка, която съчетава динамиката на града с обичта си към родния край. Нейната страст е спорта, но сърцето ѝ принадлежи на традиционната българска кухня, заради което бихме искали да ви я представим.
Празнично гърненце с пържоли и сармички
Ани Богданова е любител на кулинарните вдъхновения, които внасят радост и творческа страст в ежедневието й. Въпреки че не се е обучавала за готвач, тя сподели с нас, че да създава красиви кулинарни шедьоври в кухнята я изпълва с голямо удовлетворение. Обича интуитивно да съчетава съставки и да черпи идеи от интернет.
Ани се определя като човек, за когото готвенето не е просто задължение, а истинско удоволствие. Срещнахме я като участничка в нашата Коледна игра и много ни хареса ястието, с което се представи. Затова решихме да ви споделим рецептата ѝ.