Полезната българска дъвка Шен
Дарина Сотирова живее в София. Тя е майка, визионер и предприемач с мислене извън кутията. Вдъхновена от своите две малки деца, тя създава революционен продукт за българския пазар.
Всичко започва по време на майчинството ѝ, когато забеляза интереса на сина ѝ към дъвките. Това, което я шокира, са вредните съставки, криещи се в продуктите на пазара - нефтени деривати, изкуствени подсладители като аспартам и множество други химикали със съмнителни въздействия върху здравето и околната среда.
Решена да създаде по-добра алтернатива, Дарина се посвещава на разработването на естествена дъвка, направена от биоразградими съставки. В търсенето на решение, тя проучва древни съставки като мастика - ароматна смола с мощни антимикробни свойства, и пчелен восък - съдържащ ценни етерични масла и витамини. Въпреки първоначалните неуспехи на българска почва, Дарина устоява на предизвикателствата и накрая открива ключа за създаване на истинска естествена основа за дъвка. Създава марката си „Шен“, стъпвайки на смолата на дървото Chicle. Дъвките ѝ са меки, много приятни за дъвчене, биоразградими, съдържащи 100% натурална дъвкова смола. Не съдържат пластмаса, захар и животински продукти. За подсладител е използван ксилитол, който подържа ниска киселинност, за да не се развиват бактериите причиняващи кариес. Изключително подходящи за деца. Доставят радост и усмивки.
Така мечтата на Дарина се превръща в реалност, а пътешествието ѝ към по-добрата алтернатива далеч не е приключило. Тя продължава да се вдъхновява и да твори нови вкусове.